dijous, 14 d’octubre del 2010

A RAÓ DE QUÈ ACTUEM?


A raó de què actuem? De les normes i les lleis? De seguir la conducta dels altres? Del què ens és dictat per fenòmens com la publicitat? O bé actuem pensant en què diran les altres persones? O potser segons la nostra pròpia voluntat?
La majoria de persones negarien actuar segons qualsevol raó que no fos el que ells volen. Però això no és cert.
Per començar, tots vivim influïts per fenòmens que condicionen la nostra manera de veure les coses, com també hi ha unes lleis que estableixen què és correcte i què és incorrecte; aquests condicionaments els arribem a tenir tan integrats que no som conscients que actuem segons ells.
A més, vivim en una societat molt condicionada per la crítica que faran de les nostres actuacions i, alhora, molt condionada a les modes o a l'imitació dels comportaments dels altres. Per exemple, a la foto hi ha un cartell on es llegeix "do not walk on the grass" (no caminar a l'herba), però, per contra, molta gent hi està. Segurament gran part de nosaltres, al trobar-se amb situacions com aquesta, actuen d'acord amb el que fan els altres; és a dir, si tothom acatés la norma, no serien menys, però com la majoria ho fa, ells també.
Per tant, quin és el límit entre la nostra voluntat i el condicionament exterior d'influència en els nostres actes?

Júlia Pujadas
2n batx. B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada