divendres, 26 de novembre del 2010
dilluns, 15 de novembre del 2010
dimecres, 3 de novembre del 2010
And the Oscar goes to...
dissabte, 30 d’octubre del 2010
divendres, 29 d’octubre del 2010
dijous, 28 d’octubre del 2010
Fotofilosofia 2010 IES Lauro
dissabte, 16 d’octubre del 2010
És la vida complicada o ho som nosaltres?
divendres, 15 d’octubre del 2010
Trencar amb les convencions socials
Des de ben petits que estem sotmesos a unes convencions socials fortament arrelades al nostre dia a dia, en les quals ens han fet creure que les seves pautes estrictament marcades en el bo i dolent o be i malament, el gos persegueix el gat, el gat a la rata i la rata aconsegueix fugir del gat i es menja el formatge.
Però perquè no sempre el gat persegueix la rata, la qual cosa ens faria obrir els ulls, trencant amb la norma sobre el que sembla tan correcte i ve marcat per les creences del teu entorn, el qual no deixa de bombardejar-te amb informació prejutjant quelcom et trobaràs a la vida, pel simple fet de la ignorància.
No sempre has de seguir i escoltar tot el que una societat creu que és bo per conviure per por ha ser rebutjat. Sinó que a vegades has de poder arribar a comprendre amb les teves pròpies eines, instint o bé coneixements, el que és bo i dolent . Trencant amb el que la societat espera de l’individu.
Així penso, però... així sento?

MENT VS COR
ARA O MAI?
PER LA BOCA MOR EL PEIX?

John Lennon va dir en una entrevista a una revista americana:
"El cristianisme acabarà, s'encongirà, desapareixerà.
Va afegir: "Jo no tinc la intenció de discutir sobre això, estic
segur del que dic. Jesús va ser bo, però les seves diciplines simples.
Avui nosaltres els Beattles som més famosos que Jesucrist (1966)"
Després de fer aquesta afirmació va rebre cinc trets per un
propi fan.
El que va acabar morint va ser ell.
Lara Vargas Navarro
2n B batxillerat
Les mirades ens jutgen?

1ra interpretació:
2na interpretació:
3a interpretació:
Realment estem sols?
Realment estem sols en aquest mon?
Realment som tan il·lusos de pensar que ningú més pot estar en el mon a part de nosaltres?
L'esser humà des de sempre s'ha fet la mateixa pregunta, estem sols en l'univers o hi ha una altre forma de vida? hi ha un altre planeta habitable com el nostre? son preguntes que ningú pot respondre perquè no es coneix ni una mil·lèsima part de l'univers ni la coneixerem mai. Però a pesar d'això continuem actuant com si poguéssim esbrinar l'origen de l'univers i actuant com si fóssim els amos del món. I si som marionetes de alguna civilització extraterrestre mes avançada? I si som simples "peons" en una partida de escacs anomenat univers?
Es una cosa que difícilment sabrem en la nostra vida però que tothom voldria saber
Quina es la nostra posició en l'Univers? es pregunta tothom
Sergio Remesal Cerezo 2n Batxillerat B
dijous, 14 d’octubre del 2010
Per què tenim por a la solitud?

Cadascú de nosaltres tenim una o més personalitats depenen de on ens trobem i amb quines persones. Tothom sap, en el seu interior que, no som capaços de fer el que pensem realment sinó el que els demés esperen de nosaltres.
La por, l’alegria, la esperança, la fe, l’amor, el nostre sentit de viure és el que escriu cada pàgina de la nostre vida i ens fa més grans emocional i moralment.
L’home des de sempre ha tingut la necessitat de tenir companyia, el que s’ha mantingut fins els nostres dies.
Què és el que veus, quan no veus res?

Quan tanquem els ulls o quan ens trobem en una habitació a les fosques tot és negre i obscur, de manera que la interpretació que li donem a aquest fet és que no veiem “res”. Però precisament, i tot i que sembli una contradicció, aquesta podria ser la raó per la qual podem veure tota mena de possibilitats, tot gràcies a la imaginació.
Cada persona, depenent dels moments, veurà infinitat d’imatges úniques en un fons envoltat completament de foscor. Per tant, no només concebem imatges a partir del sentit de la vista, sinó que les idees que romanen en la ment podem visualitzar-les alhora que no veiem res.
Meritxell Arredondo
2n A Batxillerat
Quin és el meu perfil bo?
La imatge d'una persona està condicionada a moltes opinions. Aquestes opinions sempre arriben per part de les persones que ens envolten dia a dia. Tot i això, cada vegada som més autocrítics amb la nostra pròpia imatge. I això, ho veiem reflectit en l'actualitat, ja que donem molta importància al que puguin pensar la resta sobre nosaltres. Les persones només volem donar a conèixer la nostra millor cara, les nostres millors qualitats, etc. Però a vegades, no tot és demostrable.
Així doncs diríem que ningú és pot considerar perfecte, ja que tots tenim les nostres coses bones i dolentes. En definitiva, tothom té un punt de vista diferent de les coses i de les persones.
Eric Girabent
2n batx. B
La velocitat fa la felicitat?

A vegades la gent es pensa que els cotxes son joguines, que no et poden fer res, però no volen veure que si no s’utilitzen amb seny poden arribar a ser unes màquines de matar.
Quan veus un cotxe com aquest el primer que penses és: ¿a quants quilòmetres per hora pot anar?, però aquest impuls que tens en el moment de veure’l no es pot aplicar quan estàs al volant.
Això és com un lladre: la primera vegada que va a robar li surt bé, a la segona també i a la tercera, com ja va tan confiat de que no l’enganxaran va i l’enganxen. Aquest tema el podem aplicar amb els cotxes i els accidents que es tenen degut als excessos de velocitat.
Quin preu té?
En una societat capitalista com la nostra, tot es basa en els diners. Des que naixem som classificats segons si en tenim o no, i l’objectiu de la nostra vida està, en última instància, al voltant dels diners.
Tant és així que ens pensem que tot té un valor monetari, fins i tot la felicitat. I si no, per què comprem tantes coses que –siguem honestos– no necessitem? Per la nostra felicitat? Es pot comprar, la felicitat?
Es diu que «els diners no donen la felicitat, però hi ajuden». La felicitat que ens poden aportar els diners és a curt termini i passatgera. Al final, les persones realment felices són aquelles que poden oferir un somriure radiant de meravellosa honestedat.
Ona Serra
2n A Batxillerat
A RAÓ DE QUÈ ACTUEM?

Qui decideix com haig de viure?

Vivim en una societat repressiva on el ciutadà del carrer és el màxim còmplice d'aquesta repressió. Des que naixem ens bombardegen amb informació que anem interioritzant i assimilant. Anem familiaritzant-nos amb aquesta. Les autoritats polítiques i religioses han intentat donar-nos ordres, han creat les regles d'un joc al qual ens hem sentit obligats a jugar. Des de l'educació i la cultura dirigida poden crear en les nostres ments la realitat que ells vulguin que sentim. Hi ha tota una generació que no coneix res que no hagi sortit en la tele, i no la qüestionen. Ens creuríem tot el que ens explica el nostre veí? Llavors per què no qüestionem el que ens venen els mitjans de comunicació, els governs, les entitats religioses, etc? Tota la propaganda és tan popular i està en un nivell intel·lectual tal que el més estúpid d'aquells cap als quals és dirigida la pot entendre. La gent pot ser conduïda a percebre el Paradís com si fos l'Infern o viceversa, a considerar el tipus de vida més decadent com si fos el Paradís. Per això és important dubtar de tot. Qüestionar-nos l'autoritat i començar a pensar individualment, trobant un coneixement propi que ens guiï en aquest món per a que ningú ens digui el que hem de fer, perquè si no prenem les nostres pròpies decisions algú les pot prendre per nosaltres.
Víctor Tapia
2º Batx A
És la nostra mirada el transcurs d'una vida?

Gisela Pérez Torras
2n B
El nostre futur ja està predeterminat o l'anem construint nosaltres?

Segons el determinisme teològic Déu, totpoderós i creador de totes les coses, coneix perfectament tot el que passarà, ja que en el fons ho ha determinat ell.
Per tant, tot el que passarà està escrit i determinat per Déu. Per això, l’únic que pot fer l’home és adaptar-se tant bé com pugui en el paper que li ha tocat representar.
En canvi, altres persones creuran que el futur no està totalment predeterminat sinó que, dins dels límits del que és possible, el futur està obert. El que succeirà dependrà de moltes coses, inclús del que nosaltres mateixos hem triat fer, és a dir, la vida és com una gran construcció la qual s'acaba el dia de la teva mort, aquesta construcció no és gens fàcil ni tenim un plànol que ens digui com ha de ser, moltes vegades ens equivoquem i hem de rectificar aquesta mena de construcció, i són aquestes petites rectificacions les que ens fan créixer intel·lectualment.
Cristina Ibáñez Espada (2n Batx. A)
Que és millor, actuar com pensem o com sentim?

Moltes vegades ens plantegem si sentim el mateix que pensem o si pensem el mateix que sentim.
Però no sempre em d'actuar com sentim ja que a vegades ens equivoquem, i molt. Potser ens formularem les següents preguntes: Creus que amb la persona amb qui estas és la millor per a tu? o no? Pots sortir d'aquell món on esta ell? A vegades penses que si, pero els teus sentiments t'impedeixen sortir d'aquell món i per molt que ho intentes no pots.
Però tampoc hem d'actuar sempre com pensem, perquè tampoc tot en la vida ha de ser tan esqeumàtic. A més a més, moltes vegades ens equivoquem si actuem com pensem.
LLavors que es millor actuar com pensem o com sentim? Cada persona pensa diferent i creu diferent.
Guerra i ciutadans, ¿han d’anar agafats de la mà?

Sofyan Sossi
2ªBatx A
Perque sempre necessitem algú al nostre costat que ens estimi?
Els mitjans justifiquen el fi?
Els mitjans justifiquen el fi? Jo crec que no. Encara que hi ha gent que diu que es necessari en alguns casos, fer alguna cosa perjudicial, per fer unes altres de millors. Però jo no estic d'acord, ja que sempre hi pot haver una solució, que sigui menys perjucial per a tothom.
En el cas de la foto, cada vegada més, es tallen arbres, per utilitzar la fusta per construir cases o utilitzar-les com a fulles. Jo crec que s'hauria d'investigar una altra forma de construir i poder tenir paper sense haver de tallar tants arbres. Ja que els arbres són els pulmons de la Terra i en el mateix cas, els nostres pulmons.
Noelia Reyes Pérez
2n B Batxillerat
A quina velocitat es consumeix la vida?
.jpg)
Quan menys t’ho esperes el temps a passat i doncs, en aquell precís moment , et dones compte que ja no ets la mateixa persona petita que havies sigut, i comences a viure un altre etapa. En aquet moment es quan el temps a passat i s’ha anat consumit, de la mateixa manera que un cigarro, ràpidament i sense donar-te compte que ja s’ha acabat, i que igual que el cigarro s’ha consumit poc a poc deixant treure el seu fum, es va esfumant la vida. Poc a poc s’esfuma i desapareix.
Anita López Mosquera (2n Batx B)
Quin és el meu perfil bo?
La imatge d'una persona està condicionada a moltes opinions. Aquestes opinions sempre arriben per part de les persones que ens envolten dia a dia. Tot i això, cada vegada som més autocrítics amb la nostra pròpia imatge. I això, ho veiem reflectit en l'actualitat, ja que donem molta importància al que puguin pensar la resta sobre nosaltres. Les persones només volem donar a conèixer la nostra millor cara, les nostres millors qualitats, etc. Però a vegades, no tot és demostrable.
Així doncs diríem que ningú és pot considerar perfecte, ja que tots tenim les nostres coses bones i dolentes. En definitiva, tothom té un punt de vista diferent de les coses i de les persones.
Eric Girabent
2n batx. B
PER QUÈ IMPOSEM LA FIDELITAT?

Ens fa mal qui ens estima?
Tot és qüestió de la perspectiva amb la que es mira la vida?

Per tant, si posem a aquestes dues persones en una mateixa situació, reaccionaran igual? Seran igual de felices o desgraciades? Jo crec que no. Per aquest motiu jo em pregunto, tot és qüestió de la perspectiva amb la que es mira la vida?
Lucia Valverde Alloza
2n-A Batxillerat
Amor o egoisme?

L’afecte o amor que sentim per alguna persona apareix quan rebem alguna mena d’essència o estímul d’aquesta. Ja siguin sentiments, mirades, paraules, signes d’afecte o bé, qualsevol detall simple que puguin percebre els nostres sentits i que ens agradi. Per exemple: no podem estimar a algú, de qui ni tan sols hem sentit parlar o algú que ni tan sols sabem que existeix.
Poses al mal temps, bona cara?
Per què ens hem d’avergonyir?

Tots tenim alguna persona a la que estimem molt, que ens mostra el seu amor dia a dia, que encara que a vegades no t'entengui amb un somriure i una abraçada t'ho demostra tot; inclòs et pot ajudar més que altres persones amb milers de paraules. A més, ens encanta sortir amb ella pel carrer, mostrar-li coses, fer-la feliç amb les coses més simples...
Però, a vegades, tenim temor de sortir i que la gent ens miri contínuament, temor de que es riguin d'aquesta persona només pel simple fet de tenir una malaltia psíquica o física, cosa que ella no ha escollit...
Per què ens ha d'importar això? Has de demostrar-li al món que mai t'avergonyiràs d'ella, que mai la deixaràs a casa simplement pel temor "del que diran". Ningú l'estimarà com tu pots estimar-la, demostra-ho.
És Àfrica la vergonya d’Europa?
Acabes d’arribar en una piragua, el més semblant a una llauna de sardines… ara estàs sol, desconcertat, sense la teva gent; altres s’han quedat al mar, atrapats per l’oceà…
Truques a les nostres terres, però...
Els nostres cors, són capaços de sentir-te i de tocar la teva ànima?
Nosaltres, els europeus, amb tantes cases deshabitades, podent nadar en l’abundància ens ofeguem en la misèria!
Tu, negre d’Àfrica, estàs ben a prop, a les pasteres, a les costes inhòspites, als carrers de la meva ciutat, en el treballs més indignes i en la solitud diària.
Tan a prop i tan lluny alhora.
Núria Torices Alonso
2 A Batxillerat
Passa el temps tan ràpid com volem?
Moltes vegades, en determinades situacions, volem que el temps passi més ràpid del normal. Volem arribar a un futur determinat perquè pensem que ens satisfarà i que serà fantàstic, i ens oblidem que pel camí hi ha moments que poden ser tan o més meravellosos que els desitjats , i que per tant ens perdríem.
Francesc Molina
2n Batxillerat B
Què prefereixes, ser el millor dels pitjors, o el pitjor dels millors?

I tu, ¿què hi veus?

dimecres, 13 d’octubre del 2010
Per continuar endavant cal mirar enrere?
El Joc: Déu o Diable?
Sovint la gent que va als grans casinos com els de Las Vegas, acostuma a apostar molts diners que a vegades donen beneficis, però a vegades no.
Es comença apostant "fluix" uns 1000€ o més (depenent de la taula) i a mesura que el joc avança, les apostes van pujant fins que s'acumulen quantitats molt importants de diners.
Si la persona sap jugar i sap com apostar pot ser que les coses li vagin bé i que comenci a imaginar-se una vida plena de riqueses i luxes de tota mena i fa plans de futur amb els diners que ha guanyat. Té la sensació de ser tot poderós, com un Déu.
Però en molts casos, pot ser que la sort es giri en contra seu i la vida ideal que s'havia imaginat es converteixi en un autèntic infern on no tant sols no tindrà els diners que s'imaginava, sinó que a més en deurà i viurà en la misèria per sempre més.
En casos com aquests hi ha gent que en un intent desesperat per recuperar alguna cosa, aposta els seus propis cotxes, cases i altres béns.
2n. batx B
Tots els éssers vius, neixen, es desenvolupen i moren?
L'instant és perfecte?
Pot ser que tots siguem iguals i a la vegada tan diferents?
Què és l'amistat?
Caminem per la vida o la vida t'encamina?

La meva gossa té ànima?
Quan arribes a casa i el teu gos et ve a rebre amb alegria, movent la cua i llepant-te per tot arreu, això vol dir que tens un lligam amb ell i et vol demostrar el seu amor. Hi ha cultures que diuen que et pots reencarnar amb algun animal, això també ens indica que qualsevol ésser viu pot tenir sentiments.
Tot això ho necessito?
Som titelles del destí?
La nostra vida és un trencaclosques?

Som marionetes de la nostra societat?

Fem el que realment pensem i volem, o potser fem el que regeix la societat?
La societat ens condiciona a l'hora d'actuar d'una manera o una altra, i a vegades les persones no tenim la suficient personalitat com per fer el que ens vingui de gust ja que podem ser jutjats per les altres persones.
S'han de trencar aquestes cordes que ens sotmeten a la societat.
Lorena Rojas Valero
2on B Batxillerat
Lluitar, per a què?
Cap a on anem?

Perque a la vida hi ha molts camins per escollir però mai saps si el que esculls és el correcte, et pots decantar cap a un però mai sabràs si el que no has escollit és realment el que volies.
La vida dóna moltes voltes i mai pots saber on acabaràs.
MAI DIGUIS MAI.
Guillermo Caro Alonso
2on B. Batxillerat