divendres, 15 d’octubre del 2010

Trencar amb les convencions socials



Des de ben petits que estem sotmesos a unes convencions socials fortament arrelades al nostre dia a dia, en les quals ens han fet creure que les seves pautes estrictament marcades en el bo i dolent o be i malament, el gos persegueix el gat, el gat a la rata i la rata aconsegueix fugir del gat i es menja el formatge.
No podem regir-nos en que el gat és bo pel simple fet que, en el món de les rates, el gat és dolent persegueix i fa fugir la rata, i per nosaltres ens està bé ja que la rata és quelcom, cosa esquerpa, fastigosa i escatològica.
Però perquè no sempre el gat persegueix la rata, la qual cosa ens faria obrir els ulls, trencant amb la norma sobre el que sembla tan correcte i ve marcat per les creences del teu entorn, el qual no deixa de bombardejar-te amb informació prejutjant quelcom et trobaràs a la vida, pel simple fet de la ignorància.
No sempre has de seguir i escoltar tot el que una societat creu que és bo per conviure per por ha ser rebutjat. Sinó que a vegades has de poder arribar a comprendre amb les teves pròpies eines, instint o bé coneixements, el que és bo i dolent . Trencant amb el que la societat espera de l’individu.
Gerard Bertos Camprubí (2n Batx.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada